rekoonline
VÅRA RECEPT
Skicka gärna in era recept och bilder till oss, så vi kan lägga ut dem här.
SPATCHCOCK CHICKEN

KYCKLING PYTT

KORVSTROGANOFF

Börja med att skära ut ryggbenet från kycklingen så att den kan kan ligga helt platt. Vänd på den så bröstbenet är uppåt. Tryck till den rejält med handen så att den ligger riktigt platt. Den kommer då att tillagas jämnare och det går lite fortare att få den färdig.
Blanda ihop smör, vitlök, citroncest, salt och peppar i en skål. Smaka av! Med fingrarna så öppnar man ett litet hål i skinnet och för in halva mängden av smöret under skinnet. Försök så ut det över hela bröstet och låren. Den andra halvan av smöret smetar du in på utsidan av skinnet. Låt kycklingen ligga med detta i kylen några timmar.
När du lägger den på grillen ska vingarna vikas in under.
Förbered grillen för indirekt värme och dra upp tempen till runt 120°
Stoppa i en termometer vid låret och kör den till minst 60°, upp till 70-75 grader är en smaksak. Ju lägre ju saftigare, det är gamla myter att det behöver högre temp för att döda alla bakterier. Låt vila en stund innan servering
Räcker till ca 10p i den djupa ugnsplåten
900g lårfilé
2kg potatis
10 stora vitlöksklyftor
2,5 stora röda chili (mer om man vill ha starkt)
½dl vitvins vinäger
½dl olivolja
3msk salt
ca 30st svarta urkärnade oliver
Färsk rosmarin (kan använda en blandning av krydda & färsk)
Färsk salvia (kan använda en blandning av krydda & färsk)
Dela kyckling och potatis i ca. 2cm stora bitarGrovhacka vitlök & chilli
Blanda vinäger & olja
Häll på kryddor & vinäger olja blandningen
Blanda väl
Lägg på oliver, rosmarin & salvia
Ställ i ugnen 180grader 40-50min
1pkt naturell tagliatelle
620 g falukorv
1 stor gul lök
smör, att steka i
1,5 msk paprikapulver
4 msk tomatpuré
4 dl vispgrädde
2,5dl matlagningsgrädde
1,5 msk senap
1,5 tsk strösocker
salt
peppar
Skär korven i strimlor som är ca 1 cm tjocka.
Hacka löken.
Stek löken i smör tills den mjuknat och har fått lite färg.
Tillsätt falukorven och låt steka ett par minuter. Tillsätt paprikapulver och tomatpuré.
Tillsätt grädde och låt koka ihop till en krämig gryta. Smaka av med senap, socker, salt och peppar.
Koka tagliatellen enligt anvisningarna på förpackningen.
Häll av pastavattnet och servera med korvstroganoffen.